HYPNOSIA – Horror Infernal

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: I Hate Records

Hypnosia jäi mieleen yhtenä vuosituhannen vaihteen parhaimmista thrash-akteista varsinkin piinkovalla ja valitettavasti ainoalla täyspitkällään Extreme Hatred, joten olin aluksi innoissani nähdessäni tämän julkaisun listoilla. Valitettavasti kyseessä ei silti ole uutta materiaalia vaan keräilyerä bändin demoista, Violent Intensity -kymppituumasta ja muutamasta bonarista. Vanhassa vara parempi luultavasti, sillä ainakin biisit ovat sitä aitoa ja ehtaa Hypnosiaa 90-luvun lopusta, eikä vanhojen miesten puolivillaista nostalgiaa.

Demoja en ollut aiemmin kuullutkaan ja tämän kokoelman perusteella tuolloin bändi näytti, että aikalaistensa joukossa växjölaiset vesselit olivat parhaimmistoa. Ilahduin erityisesti myöhemmin Extreme Hatredilla uudelleen tehdyistä The Storms -demon biiseistä The Last Remains ja Operation Clean-Sweep, jotka ovatkin heittämällä Horror Infernalin parhaimmistoa riffeineen, jotka suorastaan saavat pittailun kaltaisia pakkoliikkeitä aikaan ruumiissa.

Violent Intensity on aikalailla nimensä mukainen hengästyttävän intensiivinen turpasauna, joka toimii kokonaisuutena paremmin kuin yksittäisinä biiseinä. Lopun tilpehööristä taas kiinnostavin on jo Extreme Hatredin bonarina tutuksi tullut Possesssed-laina My Belief, joka on aikalailla aliarvostettu klassikko. Hypnosian käsissä biisistä taipuu mukavan raskas versio.

Koska materiaali on aikalailla unohdettua mutta laadukasta, Horror Infernalin julkaisu on perusteltu ja paljon turhanpäiväisempiä demo/ep-kokoelmia on maailma täynnä. Tätäkin suositeltavampi hankinta on silti nappiin osunut Extreme Hatred, jos sen vielä jostain löytää.

Timo Hanhirova