HUMANGLED: Fractal

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Abyss Records

Humangled pyrkii kuuluville Italiasta, mikä voi metalliin vihkiytyneitä hirvittää. Tiedämmehän, että liian suuri pala maan metallitarjonnasta on kehnoa, tai power metalia, tai sekä että. Yhtye yllättääkin olemalla ihan ok ja ennemmin tätä itse asiassa kuuntelee kuin esimerkiksi muodollisesti pätevää mutta ärsyttävää Fleshgod Apocalypseä. Totuuden nimessä on tosin sanottava, että Humangledin kotikutoinen vanhoille jumalille kumartava death metal on aivan erilaista kuin teknisten maanmiestensä mesoaminen.

Vaikka lähtökohta on tylsä, bändi yllättelee onneksi vähän väliä soittamalla jotain tavanomaisesta poikkeavaa. Parhainta antia ovat pari ovelaa rytmikikkailua. En sano, että bändi operoisi esimerkiksi särmikkään outoilun ylijumalan, Demilichin olevaisuuden tasolla, mutta toinen suomalaisbändi Pyuria tulee vertailukelpoisena mieleen aika usein. Bändien soundeissa ja biisiratkaisuissa on jotain samaa. Välillä Humanged veistelee taas kuin vääristynyt Rotting Christ.

Kokonaisuus on tarpeeksi outo, joten nukahtamisen vaaraa ei ole. Valitettavasti paketti ei ole silti niin omaperäinen, että Humangled olisi todella mielenkiintoinen. Ei vielä. Jäädäänpä odottelemaan, jos luigit saisivat vielä sen seuraavan vaihteen silmään.

Timo Hanhirova