HUMAN WASTE DISPOSAL UNIT – New Beginning

Human_Waste_Disp_Unit
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: omakustanne

Pohjois-Savosta kajahtaa. Vesannolla perustettu Human Waste Disposal Unit soittaa rullaavaa, kohtalaisen melodista ja progehtavaa alternative metalia. Bändin nimen perusteella tosin arvelin, että hyökkäys olisi enemmän death metalin tai grindcoren suuntainen tai ehkä jotain industrialia tuossa nimessä on myös. No, vähät siitä. Musiikki on sekoitus Mastodonin ja uudemman The Hauntedin tyylistä lientä, jossa on ripaus myös aggressiivisempaa hardcore-maustetta ja toisaalta kaupallisemman rockin vivahteita.

Kyseessä on bändin toinen kokopitkä levy ja melko toimivasti porukka yhteen soittaakin. Soundi on selkeä, joskin ehkä hieman bassovoittoisempi äänimaisema voisi tehdä levylle hyvää. Vokalisti karjuu käheästi ja hoilottaa maltillisen melodisesti. Joissain kohdin hänen äänensä kuulostaa hieman ärsyttävältä ja valittavalta, mutta se kuulunee tyylilajiin. Rytmillistä kikkailua on runsaasti eikä musiikillinen onnistuminen ainakaan jää soittotaidosta kiinni. Pitkäksi aikaa mihinkään kiemurointien syövereihin ei jäädä, vaan kappaleet etenevät dynaamisesti ja osat liittyvät luontevasti toisiinsa. Myös hittipotentiaalisia kertosäkeitä löytyy. Lajissaan ihan pätevää modernia metallia siis, mutta omaan makuuni tarvitsisin pakettiin syvemmissä mudissa möyrintää ja herkemmillä usvakedoilla haaveilua, siis väkevämpiä ääripäitä. Tai sitten armotta rokkaavaa keskiviivalla tulitusta. Tällaisenaan levyn kymmenen raidan kokonaisuus tuntuu paikoitellen hieman liian perusvarmalta kuunneltavalta. Kuitenkin, kappaleissa kuuluu tietynlainen kunnianhimo ja suurten tunteiden tavoittelu, joten menestystä voi olla luvassa isommillakin areenoilla.

Seppo Rautio