HUMAN WASTE DISPOSAL UNIT – Bullshit Generator

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Kotimainen Human Waste Disposal Unit on väsännyt levyllisen kimuranttia metallia, jossa on vaikutteita niin Lamb Of Godilta kuin YUP:ltäkin. Mielenkiintoiset ovat lähtökohdat. Ja eihän tätä saakaan mihinkään genreen ihan suorilta käsin lokeroituakaan, sen verran on savonpoikien musassa kieroutta.

Kieroudesta tulee myös tekeleen kompastuskivi. Kieroilut ja ”pakolliset kimuranttiriffit” tekevät kappaleista sellaista nuottimuusia, että välillä koko kroppa puutuu. Paketti toimisi huomattavasti paremmin yksinkertaisempana kokonaisuutena. En tietenkään voi kritisoida yhtyeen itselleen valitsemaa tyylisuuntaa, mutta Bullshit Generator kuulostaa hetkittäin siltä, kuin bändi ei oikein itsekään tiedä, mihin se on menossa.

Tuotannollisesti jälki on keskitasoa. Kitaroita ei ole puskettu äärisärölle ja basso tulee sopivasti muiden soittimien alta esiin. Rummuista kuulee olennaisen ja laulukin menettelee. Ehkä vokaaliulosanti on hiukan monotonista, mutta se ei kuitenkaan osoittaudu albumin heikoimmaksi lenkiksi. Kokonaisuus on jotenkin tylsähkö perustekele, joka ei vain saa otteeseensa millään tasolla.

 

Juuso Viljanen

 

http://hwduband.com/