HOUR OF 13 – 333

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Earache Records

Jenkkikaksikko jatkaa tutulla perinteisellä doomilinjallaan. Lista tunnettuja nimiä kertoneekin missä suuntimassa raakutaan; Black Sabbath, Pagan Altar, Pentagram… Homman nimi on siis vanhan koulun traditionaalinen doom metal. Vahvana lisämausteena on havaittavissa kaikuja NWOBHM:sta, eli esimerkiksi vanhasta  Iron Maidenista tai jopa Angel Witchistä.

Levylle kaikki instrumentit hoitanut Chad Davis on mies paikallaan. Kitaramelodiat ja sävellykset ovat hyvinkin tarttuvia ja jopa nerokkaita, kliseistä huolimatta. Osa kappaleista kasvaa varsin eeppisiin mittoihin ja levyn parasta antia ovatkin sujuvasti polveilevat väliosat.

Vokaaleista vastaavasta Phil Swansonista en sitten olekaan ihan niin varma. Mies kyllä tulkitsee sävyjä tosissaan, mutta ajoittain homma menee vähän hoilotukseksi, eikä miehen antia voi kovin monipuoliseksi sanoa.  Ulosantinsa on välillä vähän jopa häiritsevääkin, mutta toisaalta sopii levyn vanhakantaiseen ilmeeseen. Ei sitä ennen vanhaan autotunerilla Ozzya tai Pentagramin Bobbyakaan korjailtu, perkele.

Galaksit ovat olleet vissiin vähän väärässä kulmassa sillä maagikkojen keitokset eivät nyt täysin onnistuneet.  Sinällään vakuuttava kokonaisuus mutta se tietty maaginen kosminen kosketus jäi silti uupumaan.

Teemu Vähäkangas