HOSTIUM – Pissing Incest on the Virginborn [kasetti]

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: demo

No eipä jää ainakaan demon nimen ja kansikuvan perusteella epäselväksi, että nyt on tarkoitus ainakin kevyehkösti halventaa ja kyseenalaistaa kristillisten tarinoiden pyhää arvokkuutta. Helppohan näillä asioilla toisaalta on pelleillä ja rienata, mutta melkoinen mahalasku voi seurata, jos musiikki on huolimattomasti ja vailla intohimoa tehtyä hassuttelua. No, ei muuta kuin kasetti pesään ja kuuntelemaan.

Itse asiassa kanadalaisbändin musiikillinen anti on varsin tiukkaa pieksentää eikä niin saastaista mudassa möyrintää kuin aluksi oletin. Kylmien riffikaahausten ja tummempien keskitempo-osuuksien välillä sopivasti vaihteleva materiaali on laadukasta ja otteessaan pitävää. Äänimaisema on terävä ja kitaroiden rosoinen soundi sopivan repivä, mutta basso erottuu miellyttävän voimakkaana eikä rumpujenkaan pauke jää epäselväksi kuminaksi. Tyylillisesti tässä ei tavoitella mitään uusia aluevaltauksia, mutta löydetään hyvä tasapaino tunnelmallisen painostavuuden ja vapautuneemman kaahauksen kesken. Vokalistin ulosanti on raivokasta rääkynää, joskaan ei mitenkään erityisen huomiota herättävää. Tosin erityisesti matalammat karjunnat luonnistuvat hyvin ja niiden uhkaavaa sävyä olisikin voinut käyttää enemmän.

Ehkä tyylikkäimmin karu haikeus ja suoraviivaisempi raivo yhdistyvät kappaleessa Wounds of Satanic Obedience. Tietyissä kohdin toiminta on hieman tavanomaisen kuuloista, mutta jokaisessa neljässä kappaleessa on sen verran omaa ideaa ja melodisia koukkuja, että synkeä raivo jättää miellyttävän jälkimaun.

Seppo Rautio