HIRSIPUU – Ihmisestä [EP]

Hirsipuu
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Suomenkielistä death metalia. Synkkiä sanoituksia ja täsmällisesti takovia riffejä, siellä täällä melodinen liidi. Kappaleiden rakenteet ovat melko perinteisiä ja suoraviivaisesti eteneviä. Keskitempoisemman myllytyksen ja ankaran tulituksen vaihtelulla pelataan paljon. Tällaisia huomioita kuuloaistimeni tekivät muutaman ensimmäisen kappaleen ajan. Meininki jatkuu samanlaisena koko kahdeksankappaleisen ep:n ajan. Oikeastaan tämä voisi siis biisimääränsä puolesta olla kokopitkä mutta kestoltaan levy jää reiluun kahdeksaantoista minuuttiin.

Soundit ovat tumman kuivakat ja selkeät. Vokalistin kärinät ja mörinät jäävät välillä hieman epäselviksi taustalle, mutta toisaalta eivätpähän ainakaan dominoi äänimaisemaa liikaa. Kappaleet ovat lyhyehköjä ja tiiviitä esityksiä. Suuria yllätyksiä ei tule vastaan. Tavallaan melko ongelmatonta ja tarttuvaa kuunneltavaa, mutta mitään erityisen hätkähdyttävää en tästä julkaisusta saanut irti.

Seppo Rautio