HIGHGATE – Survival

Highgate - Survival
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Total Rust

Kuten tunnettua, sludge ja doom metal eivät sovi sievistelijöille. Tuohon muottiin yhdysvaltalainen Highgate sopiikin kuin valettu, sillä he esittävät sangen pirullista pörinää. Levyn alkuminuutit eivät tuo esille koko kuvaa, sillä ne tarjoavat melko leppoisahkoa jytkettä. Rähmät karisevat kuitenkin silmistä viimeistään kun karski laulaja aloittaa manaamisensa. Vaikka miehen ääni onkin melkoisen rujo, niin ikävä kyllä ääntely pysyy koko levyn ajan sangen sävyttömänä ja päämäärättömänä tuntuen välillä jopa teennäisen naurettavalta. Toisaalta huuto sopii melko hyvin yksiin musiikillisen ilmeen kanssa, sillä sekin säilyy koko ajan suht simppelinä. Poljento vaihtelee hitaasta keskitempoiseen eikä koko levyllä ole oikeastaan mitään yllätyksellistä tai hätkähdyttävää. Laahaavassa seurassa tarkkaan harkitut nopeammat osuudet kuulostavat kyllä todella mainioilta, mutta löytyypä näiden kolmen kappaleen sisältä muitakin tarttuvia pätkiä.

Vaikka kokonaisuus on siis varsin ponteva, niin valituksen aihe on vanha tuttu, eli omaperäisyyden vähäisyys tekee levystä hieman tasapaksun. Toki tällaista lopputulosta kuuntelee mieluummin kuin totaalista epäonnistumista tai yltiökokeellista vääntelehtimistä. Lisää omaa ääntä ja luovuutta yhtyeelle kuitenkin toivoisi, vaikka mielestäni he ovatkin kehittyneet jonkin verran edellisestä Shrines to the Warhead -albumista. Survivalilla meno tuntuu jykevämmältä ja rennommalta eikä mukana ei ole tyhjäkäyntiä. Näin tämä karun tuskainen taivallus päättyykin jo alle 50 minuutin tarpomisen jälkeen. Ja oikeastaan tämä olikin juuri sopiva matka minulle.

Tuukka Termonen