Hellfestissä taas piinkova kattaus

Hellfest vuosimallia 2014 vyöryttää, jos mahdollista, vielä aiempia vuosia näyttävämpää ja kovempaa bändikatrasta äärimusiikki-ihmisten kuuluviin. Festivaali on jo vuosia pyrkinyt antamaan kirjaimellisesti kaikille kaikkea, ja yleensä onnistuukin siinä useimmiten paremmin kuin muutamat nimeltä mainitsemattomat kotimaiset festivaalimme. Underground-faneja tosin nikotuttaa paikalla vellova hirveä ihmismäärä, mutta uhrauksia on tehtävä kun ranskalaiset saavat aina jotain ainutlaatuista kehiteltyä.

Stadion-luokan hevirokin faneja miellyttää järjettömän iso ja kova troikka Iron Maiden, Black Sabbath ja Aerosmith. Kun vielä kakkoskasti on Slayerin, Deep Purplen, Megadethin, Soundgardenin ja Rob Zombien tasoa, myös kaupallisemman musiikin ystävät voivat lähteä Ranskaan hyvillä mielin joraamaan. Miasmaattisesti huomio kiinnittyy silti aivan muihin nimiin. Death To AllNocturnus AD, Incantation ja Gorguts ovat oman listan kärkeä. Varsinkin Nocturnus (AD) on näillä leveysasteilla sen verran harvinaista herkkua, että The Keyn klassikot soivat jo nyt toistolla päässä keikkaa odotellessa.

Hellfest on taitava poimimaan myös nousevat ja vakiintuneet underground-lemmikit. Puolan Mgła on toki jo takonut vuosia black metaliaan, mutta nyt bändi alkaa olla sillä suosion tasolla, että Hellfestissä ei tarvitse soittaa varmasti aivan aamuslotissa. Mielenkiintoista tummaa antia ovat myös Ranskan black/death-kollektiivi Necroblood, muutama vuosi sitten Suomessa käväissyt Impiety, doom-jyrä Conan ja Black Flames of Blasphemyssä kovasti mielipiteitä jakanut The Ruins of Beverast. Jos tämä ei riitä, kymmenistä artisteista löytyy varmasti useita kiinnostavia.

hellfest

Teksti: Timo Hanhirova
kuva: Hellfest