HEBOSAGIL: Ura

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Verdura

Hebosagil osaa yllättää. Tai jos rehellisiä ollaan, niin eiväthän muuttunut kieli ja rockmaisempi tyyli olleet viimeaikaisten tapahtumien valossa enää mitenkään odottamattomia. Keikoilla monet näistä kappaleista ovat soineet jo pitkään, ja toipa muutaman taannoinen splitseiska Two Beats Offin kanssa jo esimakua tulevasta, sivumennen sanoen mitä mainioimmalla tavalla. Muutoksen asteesta kertoo se, että ensimmäisen kerran livenä uutta materiaalia kuullessani tuntui suunnilleen siltä, että bändi on heittäytynyt kerralla Suomirokin valtavirtaan. Ehkä liioittelen hieman, sillä tokihan ulosanti pysyttelee yhä kaukana pehmoisesta. Ero esikoislevy Colossalin massiiviseen rynkytykseen on kuitenkin huomattava.

Varsinkin aluksi Ura tuntui hieman liian kevyeltä ja yksioikoiselta, kaipasin enemmän ”suoraa toimintaa” ja väkivaltaa. Mutta yhä enemmän levyä kuunneltuani sen nerokkuus alkoi vähitellen hiipiä pinnalle. Runsaasta melodisuudesta ja seesteisyydestä huolimatta mukana ovat yhä vanhat tutut elementit, eli mahtavan hypnoottinen riffittely ja vastustamattoman mukaansatempaava energisyys. Bändi soittaa yhteen kertakaikkisen tiukasti ja vetävästi, ja vaikka toivoinkin raskaampia ja säröisempiä soundeja, vähitellen olen tyytynyt tähänkin. Lisääntynyt selkeys tuo omalta osalta esille kappaleet kaikkine osineen ja ominaisuuksineen, eivätkä löydöt todellakaan petä.

Laulajan suomi on suhteellisen selvää, minkä hyväksyminen vaati myös oman aikansa. Lyriikkojen kertomat mielikuvitusta kiihdyttävät tarinat tuovat selkeästi lisäarvoa ja nostavat osaltaan omaperäisyysastetta, jos niitä verrataan aiemmin vallalla olleeseen huomattavasti epäselvempään englanninkieliseen huutoon. Muutenkin yhtye tekee koko ulosannillaan selväksi, että musiikin alkuperä löytyy omalta treenikämpältä, sen verran hankalaa vertailukohtien löytäminen ainakin minulle on. Toivottavasti sekä yhtye että tämä tallenne saavat ansaitsemansa huomion. (Kuten myös Kaos Kontrolin julkaisema kasettiversio…)

Tuukka Termonen

2 comments on “HEBOSAGIL: Ura

Comments are closed.