HAZARD WINGS: Interstellar Torment

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Krypta Records (omakustanne)

Huh huh, onpas tutunkuuloista surinaa. Interstellar Torment -albumin efektit porautuvat tajuntaan kuin hypnoottis-magneettinen katse. Aivan kuin ne olisivat lähtöisin EMS VCS 3 -syntetisaattorista tai vastaavanlaisesta vehkeestä, jonka tuottamia äänitehosteita pidettiin kovin futuristisina 40 vuotta sitten. Nyt nuo Pink Floydin ja Hawkwindin tunnetuksi tekemät masiinat on pultattu Hazard Wings -ufon komentokeskukseen, ja lohduton odysseia Kainuun korpien syövyttäviltä sakka-altailta kohti vielä myrkyllisempiä mustia aukkoja voi alkaa.

Hazard Wings on muiden muassa The Carnivalista tutun Moilas-Vesan projekti, ja yhtye todellakin vuotaa aika hapokkaasti. Karun nälkämaalaisen ongelmajätteen musiikillisina suodattimina ovat luultavasti toimineet jo mainitun Hawkwindin lisäksi ainakin Mömmö ja Äijälä. Olen myös kuulevinani jotain liimanarinamaista Juutalaisten luita raskaampaa lo-fi -kolinaa kolkon helvetin koneen koneistossa. Filttereiden läpi suodattunut päästö kuulostaa kuitenkin kaikesta huolimatta yllättävän omaleimaiselta.

Huumaavan hurmaavat Haukantuuli-efektit tahtovat liimata korvat tukkoon, vaikka äänitettä yrittäisi kuunnella volyymilla, jonka ei pitäisi häiritä naapureita. Lisäksi on tyynesti todettava, että cd:n aloitusraita Time will be My Grave on upein tribuutti Dave Brockille ja kumppaneille, minkä olen kuunaan kuullut. Ei moiseen ole pystynyt ainakaan ex-Hawkwind basisti Alan Daveyn Gunslinger.

Välillä puolestaan iskee kammottava epätietoisuus; pitäisikö vain antautua surinan vietäväksi, vaiko yrittää keskittyä murjovan monotonisiin sävellyksiin sen alla? Arpominen on toisaalta turhaa, sillä ne kaiken maailman hyrinät ja pörinät tukevat lohkaisuja melkoisen hyvin.

Ja aivan kuten Hawkwindin, myös Hazard Wingsin universumi on kylmä, pimeä ja pelottava paikka, jossa on syytä ajatella vain itseään. Eli hyvin hurisee. Tälle avaruussaasteelle ei Kainuun ely-keskuskaan mahda yhtään mitään.

http://hazardwings.bandcamp.com

Tuure Heikkilä