HÄVITYS/WARD [split 7”]

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Ruori Records

Kaksi kotimaista ryminäryhmää yhdistää voimansa tällä pikkukiekolla. Kyseessä on kummankin yhtyeen ensimmäinen virallinen julkaisu, joten on mielenkiintoista kuulla, millaisilla iskuilla peli avataan. Hävitys on tuore tapaus, viime vuonna Jyväskylässä alkunsa saanut kokoonpano. Bändin tyyli on ankara ja synkkäsävyinen crust/grindcore, jossa sievistelemätön punk-meininki yhdistyy painostavaan raskauteen ja paikoitellen esiin nouseviin tummiin kitaramelodioihin. Neljä kappaletta esitetään suomeksi, napakasti rytmitettyinä lauseenpätkinä ja kahden vokalistin karjumina: toinen ärjyy kiihkeämmin ja toinen työstää matalampaa korinaa. Ratkaisu on toimiva. Myös rytisevät ja paukkuvat soundit palvelevat tarkoitustaan. Biiseistä ensimmäinen on monipuolisin ja ensikuulemalla mieleenjäävin. Seuraavat kolme ovat suoraviivaisempia kaahauksia, joissa ei turhaan mietitä vaan piestään luulot pois. Eivät kehnoja nekään. Ehkäpä kolmosraita Ajastaikaan yhdistää tehokkaimmin raivohullun tykityksen ja mukaansatempaavan svengin.

Tamperelaisen Wardin puoli käsittää yhden kappaleen. Pohdiskelevan doom-alun jälkeen päästään tasaisesti jyräävään sludgeen, jossa rujot karjuntavokalisoinnit vahvistavat tylyä mutta dynaamista musisointia. Meininki kulkee sopivasti pimeän kärsimyshidastelun ja rennomman rokkaavuuden välimaastossa. Riffittely on oikein makoisaa ja rytmilliset muutokset pitävät kappaleen elossa, eli sävellyksessä ei luoteta pelkän toiston voimaan. Lopun mystisempi leijunta jättää todella miellyttävän fiiliksen. Ward on ollut jo kuusi vuotta kasassa ja lupaileekin saatekirjeessä debyyttialbumia joskus lähitulevaisuudessa. Tämän näytön pohjalta siltä onkin lupa odottaa vähintään kohtalaisen kovaa laatua.

Seppo Rautio