Hautakiviklubi Vol.1, Jyväskylä – Hellspirit, Funerary Bell, Saturnian Mist

Jyväskylän Ilokivessä oli tällä kertaa varsin houkuttelevaa antia tarjolla joten pakkohan sinne oli mennä tarkastamaan illan meininki. Avoinna oli perinteiseen tapaan vain alakerta, joten tilat eivät olleet järin suuret. Ongelmaksi tämä ei kuitenkaan muodustunut, sillä porukkaa oli paikalla illan mittaan suhteellisen vähän.

1

Kuvassa: Hellspirit

Kattauksen aloitti kuopiolainen Hellspirit. Alku olikin lupaavan agressiivinen laulajan potkaistessa lavalta tuolin katsomoon. Katsomossa ei tosin seisonut sillä hetkellä kuin pari hyvin juopunutta yksilöä, joten teko jäi kuitenkin aika harmittomaksi. Itse keikka oli melko suoraviivaisesti paahdettua black metalia muutamia hieman punkimpia tykityksiä lukuunottamatta. Yleisö oli vielä niitä muutamaa lukuunottamatta melko selväpäistä eikä oikein tahtonut kerääntyä lavan eteen bändin yrityksistä ja huuteluista huolimatta. Keikka olisi toiminut todennäköisesti paremmin jos yleisöäkin olisi ollut enemmän. Kelpo menoa silti.

2

Kuvassa: Funerary Bell

Toisena lavalle asteli ensimmäisen keikkansa urallaan heittänyt Funerary Bell. Joko ajankohta oli suotuisa tai kaikki tulivat juuri kyseiselle keikalle, sillä lavan edusta olikin yllättäen täynnä porukkaa. Yleisö tuntui olevan alusta asti mukana menossa ja kyllä Funerary Bell yllätti allekirjoittaneenkin. Kaikki oli lavaesiintymistä myöten kohdallaan ja melodiakoukut, kitaravinguttelut, sekä yksinkertaisesti vain hyvin toiminut livesoitanto nosti Järvenpään okkultisti black metalit helposti illan parhaaksi vedoksi. Tarttuipa tuota paitakin mukaan ja uusi kasetti-ep on pistettävä tilaukseen pikimmiten, sillä tämähän toimii.

3

Kuvassa: Saturnian Mist

Illan viimeisenä esiintyjänä nähtiin jo enemmäkin keikkaillut Saturnian Mist. Harmillista kyllä, suurin osa porukasta oli joko lähtenyt tai niin kovassa humalassa keikan alkaessa, että kovin suurta yleisöä ei lavan eteen saatu. Sinänsä sääli sillä keikka itsessään oli varsin energinen ja jaksoi viihdyttää alusta loppuun meitä muutamia ketä paikalla vielä oli. Raskas black metal paatos sai eräänlaisen kohokohdan kun bändi soitti uuden biisin tulevalta levyltään, joka olikin melkeinpä setin paras veto. Hiljaisesta yleistöstä huolimatta Saturnian Mist veti keikan finaaliin saakka täysillä kuten pitääkin ja päätti illan hienosti. Menetys oli siis niiden, jotka lähtivät ennen aikojaan pois. Hieno ilta kaikenkaikkiaan ja kaikki toimi kuten pitääkin. Ensi kertaan siis.

Teksti ja kuvat: Markus Mähönen