HATRED: Destruction Manual

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: SAOL/ H´art/Zebralution

Hatred on aika yleinen nimi, ei ole kauaakaan kun hollantilaisen Hatredin levy saapui toimitukseen, mutta tällä kertaa kyseessä on Saksan Hatred. Destruction Manual on hyvin tuotettu ja soitettu ammattimainen thrash-levy, mutta hieman tylsä sellainen. Vaikka heti ekasta riffistä asti on selvää, että thrashiä vedetään lähinnä 80-luvun malliin, bändi ei pääse samoille raivon tasoille kuin parhaat genren bändit. Eikä se taida olla sliipatun bändin tavoitekaan, sillä kultaisella 80-luvullakin Hatredia olisi voinut syyttää kaupallisuudesta.

Läheisin vertailukohta kertosäevetoiselle materiaalille on uudempi Kreator, mikä ei välttämättä oikein mairittele kun tietää millaiseen luovuuden aallonpohjaan legenda on ajautunut parilla viimeisellä lätyllään. Myös Paradox voitaisiin ottaa mukaan verrokkeihin, sillä Hatredissa on jopa hieman power metal -sävyjä.

Voisin olettaa että esimerkiksi Kreatorin Hordes of Chaosiin tykästyneille levy voikin olla aika kovaa kamaa. Harmi, että Michael Jackson -cover levyn lopuksi jää noin viiden sekunnin mittaiseksi, sillä kyllähän popin edesmennyttä kuningasta aina mielellään kuuntelee.

Timo Hanhirova