HARM: Demonic Alliance [CD + DVD]

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Battlegod Productions

Norjalainen Harm julkaisi debyyttinsä Devil jo viisi vuotta sitten. Toista täyspitkää on siis kypsytelty kaikessa rauhassa. Harmi vaan, ei kelpaa meikäläiselle. Demonic Alliance vahvistaa mielikuvaa siitä, että suurelle osalle näistä neo-thrash-death bändeistä nopeus, hillitön tublabasarijytkytys ja soundimaailman bassovoittoisuus tuntuu olevan se tärkein juttu.

Minä tarvitsen thrashiini samat raaka-aineet, joista on rakennettu esimerkiksi Sodomin Sepulchral Voice ja Destructionin Death Trap.

Itse asiassa kitaristi Lars Andreas Våganen venyttelevä soittotyyli tuo paikoitellen mieleen Destructionin, mutta valitettavasti riffit ovat kuin jokeen paskovan hevosen jätöksiä – virta vie, eikä edes hajua jää.

En yhtään epäile, etteikö Harmillekin löydy ymmärtäjiä, mutta jos nyky-thrash-death metal olisi pelkästään tämän kaltaisten bändien varassa, julistaisin koko genren välittömästi kriisitilaan. Onneksi näin ei ole. Tällaisina epätoivon hetkinä täytyy vain muistaa underground-rottien vanha viisaus: jos haluaa löytää parempaa, täytyy vain kaivaa syvempää.

Ai niin, mukana on myös dvd, joka sisältää muun muassa kaksi versiota Demonic Alliance -kappaleesta. Ensimmäinen elokuvaklipeillä varustettuna ja toinen ilman. Lisäksi mukaan on taltioitu yleistä känniperseilyä. Kerrassaan erinomainen esimerkki dvd:n tallennuskapasiteetin hukkakäyttöstä.

Tuure Heikkilä