HAMMERTIME: Hammertime [12”]

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Full House Records

Hammertime tarjoaa debyytillään rankkaa mutta raikasta hardcorea ilman mitään turhia krumeluureja tahi kikkailuja. Levyllä mennään suoraan asian ytimeen, kiertelemättä, ja kyseessä on sellainen tyrmäysisku joita tulee harvoin vastaan. Tosin tällä miehityksellä odotuksia on syytäkin pitää korkealla porukassa on mukana miehiä sellaisista bändeistä kuin St. Hood, Cutdown, Last Laugh ja Third Man Down.

Levyllä intensiteetti on huipussaan, mutta silti homma pysyy kasassa, ja solisti todellakin ottaa tonttinsa haltuun juuri nämä seikat tekevät hyvän hardcore-levyn. Tuottaja Antti Malinen on tehnyt loistavaa jälkeä, eikä häntä turhaan tituleerata Full Housen hovituottajaksi. Levy julkaistaan ainoastaan vinyylinä, ja tämä onkin yksi parhaita syitä pitkään aikaan sen levarin hankkimiseen.

Ainoa huono puoli tuotoksessa on se, että materiaali on hieman tasapaksua, eikä vaihtelua biisien välillä juuri ole: tässä genressä asia on tietenkin enemmänkin sääntö kuin poikkeus, joten tokkopa se ketään yllättää tai häiritsee. Levyn kesto ei toisaalta päätä huimaa ja näin väsymys ei ehdi yllättää kuuntelukokemuksen aikana.

Markus Jalkanen