HAEMORRHAGE: Hospital Carnage

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Relapse Records

Lääketieteellistä death metalia Carcassin hengessä tekevä Haemorrhage tekee varsin vakuuttavaa jälkeä. Vaikka edellä mainittuja Carcass-aasinsiltoja ei voi olla vetämättä lähes jatkuvasti, on Hospital Carnage –albumi pullollaan omiakin juttuja. Groovea ja korinaa piisaa ja sävelletty materiaali on laadukasta tavaraa.

Varmasti suurimmaksi kynnykseksi kuuntelijalle nousevat vokaalit. Välillä korisutellaan kurkunpään räkälimoja ja välillä yskitään veristä limaa. Tämän välissä laulutekstejä suolletaan ulos musiikkiin täydellisesti istuvalla korinalla. Itse olen sitä mieltä, että albumi on ajateltu ja sovitettu konseptiinsa täydellisesti. Sen mitä Carcass teki aikoinaan Reek Of Putrefactionilla ja Symphonies Of Sicknesillä, toistuu nyt Haemorrhagen albumilla.

No okei, otetaan takaisinpäin sen verran, ettei Hospital Carnagea kannata alkaa klassikoksi kuvittelemaan. Sitä se ei ole. Bändi tekee mainion levyn, mutta se olisi pitänyt tehdä ainakin 10 vuotta aiemmin, jotta se kiinnittäisi ansaitsemansa huomion. Niille, joiden käsiin albumi päätyy, musiikki varmasti maistuu. Lääketieteen opiskelijoille tämä on napakymppi.

 

Juuso Viljanen