GRAVEN ASPECT – Eksyneiden Unia

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Oululaisen Graven Aspectin itse julkaistu ep oli lopulta ihan positiivinen yllätys. Melodista black metalia vanhan koulun norjakaavoilla vääntelevä poppoo maalailee levyllään neljän kappaleen verran pimeitä galaktisia pyörteitä. Musiikki tuo tyyliltään mieleen hieman vanhat Dimmu Borgirit, Old Mans Childit ja vastaavat, mutta kuitenkin tehden niihin selvän pesäeron.

Graven Aspectilla melodia on kohtalaisen hyvin hallussa. Syntikat luovat vakuuttavaa ja jylhää tunnelmaa, kuulostamatta yhtään ärsyttäviltä – mikä sinänsä on harvinaista melodisen black metalin saralla. Biisirakenteet ja soitanto toimivat kuten pitkääkin. Vaikka hieman tunkkainen äänipuoli tavallaan sopii tämän tyyliseen synkistelyyn, jättää se kuitenkin syntikoista ja tunnelmasta jotain tiettyä syvyyttä puuttumaan.

Levyn kaikki neljä biisiä toimivat mainiosti, mutta Reynard Carterin monologi ja Spiraalinebuloiden syövereissä erikoisine nimineen ovat ehdottomasti parhaat vetäisyt. Hieman kun kokonaisuutta hiotaan vielä yhtenäisemmäksi, voi Graven Aspectin tulevilta julkaisuilta odottaa mielenkiintoista antia.

Markus Mähönen