GOREM: DEMO 2011

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Koillismaan ja napapiirin korkeudella vaikuttava Gorem on miehistönsä puolesta yhtä kuin Cyphosis A.R.G.:n vokalistilla vahvistettuna. Yhtyeen metallia leimaa soundien puolesta hautapaasimainen raskaus. Itse kappaleiden katakombeissa jyristellään kidutetun sielun lailla painajaismaisten ja tummien tunnelmien läpi valottomiin onkaloihin.

Hieman seasonsintheabyssmäisesti alkava Ghost on kuin nukkuvan pedon herättelyä. Kauhuleffamaisen vaanivaa johdattelua uinuvan Suuren Muinaisen luokse, joka havahtuessaan tekee hämähäkkimäisen nopeita, Carcass-tyylisiä grind-hyökkäyksiä. Death Shall Feast on Us jatkaa vauhdikasta etenemistä. Murhanhimoista ja riipivää death metalia. Solisti Tenho Kareenin korinassa on oikea mätänemisaste.

Rise of Serpentin yksinkertaisesta ja mieleen jäävästä rakenteesta otetaan kaikki irti. Hivenen yllättäen esityksen puolivälissä kitaristin raukeat venytykset aiheuttavat Rime of the Ancient Mariner -tuulahduksen.

Viimeisessä lohkaisussa Frostbitten vajotaan hautakammion syvimpiin syövereihin. Surumarssimaisesti alkavaan ja loppua kohden kiihtyvään death metal -lahtaukseen on jälkensä jättänyt muun muassa Triptykonin mustat liekit. Kaiken kaikkiaan kylmää ja kolkkoa kuoleman metallia, joka jämähdyttää kuulijan paikoilleen kuin betonipainoisen ruumiin jäämeren pohjassa.

Tuure Heikkilä

http://www.myspace.com/goremband