GODLIKE – Malicious Mind

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inverse Records

Malicious Mind on suomalaisen Godliken ensimmäinen täyspitkä julkaisu ja sellaiseksi se on todella hieno suoritus. Orkesteri soittaa mielipuolista vaihtoehtometallia loistavalla groovella. Musiikissa on vaikutteita niin melodisesta death metalista kuin thrash metalista. On soppaan heitetty mukaan myös esimerkiksi vokaalien joukkoon räppäystä, mikä sopii kappaleisiin erittäin hyvin, eikä yhtye muutenkaan ujostele sekoittaa erilaisia musiikkityylejä keskenään.

Kappaleet ovat energisiä räjähdyksiä joiden aikana orkesteri ei hirveästi happea kerkeä haukkomaan. Mistään mielettömästä kohkaamisesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan kappaleissa on mukavasti vaihtelua ja koukkuja. Levyä kuunnellessa ei siis kerkeä kyllästymään kaikkeen pauhkeeseen. Vokalisti vetää suorituksensa melko ärhäkästi ja hyvin, vaikka lauluäänen kanssa kestikin pieni hetki ennen kuin siihen tottui. Vaihtelu riimittelyn ja laulamisen välillä tapahtuu luontevasti.

Tämän tyyppinen musiikki ei ehdottomasti ole sellaista, jota normaalisti kuuntelen tai joka päätyisi taloudessani levylautaselle kovinkaan usein, joten siinä mielessä olen ehkä hieman huono ihminen arvioimaan tämän tyyppistä levyä objektiivisesti. Tästä huolimatta Malicious Mind oli hemmetin positiivinen kokemus ja groovensa kanssa samperin koukuttava sellainen! Suurimmalle osalle äärimusiikin kuuntelijoista levy räppäyksineen ja musikaalisine ratkaisuineen voi luultavasti aiheuttaa oksennusreaktioita, mutta minä ainakin pidin tästä.

Aleksi Vaittinen