GOATS OF DOOM – Ashes From the Past [EP]

a2993507518_2
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Ewiges Eis Records

Pohjois-Pohjanmaalta kajahtaa. Nimittäin saatanallista black metalia. Goats of Doom on tarkemmin Nivalasta kotoisin oleva bändi, joka ennen käsissäni olevaa Ashes From the Past ep:tä on levyttänyt Lost in Time and Void kokopitkän vuonna 2012 ja Deathcult ov Doomgoat splitin Dødkvltin kanssa vuonna 2011.

Ashes From the Past on melko perinteisen kuuloista suomalaista black metalia. Biisien tempo liikkuu keskivaiheilla ja pysyy tyyliltään melko yhtenäisenä. Äänimaisema on kylmän karu, mutta sekaan mahtuu miellyttävästi myös kitaravetoista melodiaa ja sitä tiettyä saatanallista tunnelmaa. Karusta tyylistä huolimatta tuotanto ei ole mitään kasettimankka-tasoa vaan kuulostaa varsin laadukkaalta. Levyltä löytyy kolme biisiä joista yksi englannin ja kaksi suomenkielistä.

Aloitusraita Lord of the Flies vetelee välillä hieman punkahtavissa sfääreissä ja toimii yllättävän hyvin koukuttavien kitaravingutusten ansiosta. Toinen kappale Viimeinen Sinetti kuulostaa enemmän perinteiseltä suomalaiselta rienaukselta hitaamman ja synkemmän yleisilmeen vuoksi, tuoden mieleen vuosituhannen alkupuolen bändit. Viimeisenä kuultava Musta Seremonia jatkaa edellisen kappaleen linjoilla, mutta rikkoo kaavaa hieman erilaisilla osioillaan. Parhaiten allekirjoittaneelle upposi kuitenkin aloitusraita, ehkäpä juuri hieman nopeamman ja menevämmän rallatuksen vuoksi, joka sai jalan polkemaan lattiaa.

Ashes From the Past on Goats of Doomilta ihan pätevä ja varteenotettava julkaisu, joka toiminee hyvin alustuksena seuraavalle mahdolliselle kokopitkälle albumille. Ehkäpä kuulemme seuraavaksi jotain uutta, kun menneisyyden tuhkat on nyt lakaistu alta? Niin tai näin, kyllä tätä ihan mielellään kuuntelee lisääkin.

Markus Mähönen