Goatess – Purgatory Under New Management

564956
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Svart Records

 

Basso pörisee ja parta tärisee! Siinä lyhyesti fiilikset ruotsalaisen Goatessin uudesta kakkosalbumista. Vuonna 2009 perustettu yhtye julkaisi erinomaisen debyyttinsä kolmisen vuotta sitten ja uutukainen parantaa entisestään yhtyeen sopivan psykedelian huuruista pärinää. Yhtyeessä vaikuttaa lauluhommissa myös suomalaisesta Lord Vicarista tuttu Christian Linderson.

Musiikillisesti liikutaan siis melko perinteisen doomin ja stonerin välimaastossa. Kiehtovia melodioita, paksuja bassosoundeja ja sopivasti jumitusta. Basson oikein tuntee kropassaan kun äänenvoimakkuus nousee sopivalle korkeudelle. Kappaleiden seassa kuullaan välillä myös sampleja niin elokuvista kuin bongin pörinästäkin. Vaikka perinteisillä vesillä soudetaankin niin mikään tusinalevy ei ole kyseessä. Biisit ovat yllättävänkin mieleenpainuvia ja huomasin että esimerkiksi varsin psykedeelisesti nimetty ja myös siltä kuulostava Crocodilians and Other Creepy Crawling Shhh… -kappale soi toistolla päässä päiväkausia, hyvässä mielessä siis.

Lindersonin laulu muistuttaa monissa kohtaa hyvin paljon Ozzya, mutta plagioinniksi sitä en kuitenkaan sanoisi. Tyyli on hyvin samanlainen, mutta tuntuu olevan Lindersonille hyvin luontainen, sillä se todellakin kuulostaa hyvälle ja sopii Goatessin musiikkiin. Muutenkin kaikki on hoidettu ammattimaisen tarkasti ja äänimaailmasta voi nauttia täysillä oli volume sitten kummassa ääripäässä tahansa.

Kun laitoin levyn ensikertaa soittimeen, muistelin että Goatessin edellinen levy oli aika jees, mutta jumalauta. Purgatory Under New Management hyppäsi heti ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen yhdeksi omista suosikkilevyistä mitä tänä vuonna on ehtinyt ulos putkahtaa. Levy on alusta loppuun erinomaista doom trippiä maustettuna mureilla stoner soundeilla. Vinyylikin taitaa jo olla ulkona, joten seuraava levyhankintani on tällä taputeltu.

Markus Mähönen