GARDEN OF WORM – Idle Stones

417611
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Svart Records

Orgaanista, hidasta ja (pääosin) rauhallista fiilistelyä, sekä pieni ripaus psykedeelisuutta. Ne ovat kai ne ominaisuudet, jonka varaan suomalainen Garden of Worm on lähtenyt rakentamaan musiikkinsa Idle Stones on järjestyksessään yhtyeen toinen täyspitkä levytys, joiden lisäksi yhtyeellä on takanaan useampi EP ja pari muuta julkaisua.

Levyn äänimaailma on mielestäni melko nautinnollinen, se ei ole liian siloitellun oloinen, mutta on silti miellyttävän pehmeä ja orgaanisen kuuloinen. Valitettavasti laulusuoritukset ovat melko keskinkertaiset, ja vaikka eivät nyt aivan kauheaa kuunneltavaa olekaan, ovat ne mielestäni heikoin lenkki. Levyn päättävä kappale, pitkä, melkein 20 minuuttinen jytky, The Sleeper Including Being Is More Than Life, jossa tulee hieman vaihtelua naisvokaalien ansiosta osoittautuukin edukseen juuri tuon vaihtelun takia ja on julkaisun parasta antia. Välillä kappaleisiin tuntuu olevan tungettu hieman väkisin jonkinlaista progressiivista ja psydeelisempää elementtiä. Nämä kohdat rikkovat muuten ihan sujuvaa kappaleen virtaa ja häiritsevät ainakin omaa kuuntelukokemusta suuresti, ja ilman niitä en ehkä edes tylyttäisi levyä näin pahasti.

Se synti johon Garden of Worm kuitenkin lankeaa, on useiden muiden yhtyeiden tavoin tylsien kappaleiden perisynti. Koko levy saattaa soljua taustalla läpi ilman, että siihen kiinnittää juuri mitään huomiota (ärsyttäviä psykedeelisiä kohtia ja soolo-osuuksia lukuunottamatta), mitään hirveän tarttuvaa sieltä ei juuri kuuloelimiin kantaudu. Melko miellyttävän äänimaailman lisäksi levy ei tarjonnut ainakaan allekirjoittaneelle mitään muuta.

Aleksi Vaittinen