GALAKTIK CANCER SQUAD – Ghost Light

375812
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Hypnotic Dirge Records

Hieman omaperäisesti nimetty Galaktik Cancer Squad on saksalainen yhden miehen black metal projekti, joka suoltaa nyt ulos jo kolmannen täyspitkän julkaisunsa vuonna 2011 julkaistun debyytin jälkeen. Perinteisestä black metalista ei voida kuitenkaan puhua, sillä jo avaruusteema lyriikoineen tekee selvää pesäeroa tyypilliseen kaanoniin. Itse artisti, Argwohn nimeltään, kuvailee musiikkia bandcamp-sivustollaan yhdistelmäksi kokeellista post black metalia ja post rockia, joka on sinällään aika osuva kuvaus.

Levy koostuu viidestä kappaleesta joiden keskipituus huitelee siinä kymmenen minuutin kohdilla. Tyylilaji huomioon ottaen albumi vaatiikiin kuuntelijalta hieman kärsivällisyyttä ja malttia uppoutua kappaleisiin. Musiikissa liikutaan perinteisemmästä black metalista melodisempaan suuntaan ja välillä pyöritään tosiaankin melankolisissa post rock maisemissa. Levyn parhaita paloja ovatkin nämä post elementtiset osuudet joissa Arghwonin inspiraatio selvästikin pääsee esille. Perinteisempi osuus jää välillä valitettavasti hieman keskinkertaisemmalle tasolle, mutta antaa toki vaihtelua osaltaan sekin.

Ghost Light on mielenkiintoinen levy. Se pääsee oikeuksiinsa erityisesti kun vauhtia hidastetaan ja melodiaa lisätään. Erityisesti esiin nousee hieno kitaratyöskentely joka maalailee koukeroita pitkin poikin. Arghwon on selvästi monitaituri, sillä kaikki instrumentit toimivat kokonaisuudessa oikein maittavasti. Laulun olisi toivonut olevan hieman monipuolisempaa pelkän perusmörinän sijaan, koska tällaisenaan se hieman latistaa tunnelmaa. Kaikesta huolimatta Ghost Light ei tehnyt mitenkään lähtemätöntä vaikutusta allekirjoittaneeseen vaan omaperäisyyttä ja taitoa olisi voinut soveltaa paljon paremminkin. Mutta kuten jo mainitsin, on kyseessä mielenkiintoinen julkaisu, jota kuuntelee toisinaan varmasti ihan mielellään.

Markus Mähönen