FROSTLAND DARKNESS – Ad Moriendum Dei Gratia

380521
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inverse Records

 

Frostland Darkness on pohjoisen kylmyyttä ja pimeyttä manaava yhden miehen bändi Kolarista. Primitiivistä black metalia suomenkielellä veivaava bändi on ottanut vaikutteensa Venomilta, Mayhemilta ja Darkthronelta. Rienaavat sanoitukset raakutaan monotonisesti ja taustalla kitarat surisevat rupisesti. Biisit ovat pääosin hidastempoisesta laahaavia ralleja, jotka alkavat nopeasti puuduttamaan.

Soundipuolella on kitaroiden ja laulujen kohdalla osuttu naulan kantaan, sillä varsinkin kitaroiden äänimaailma on onnistuttu pitämään selkeä, mutta raakana. Laulupuoli on ihan toimivaa rääkymistä ja bändin ainoana jäsenen Mantus Nordin artikulaatio on suhteellisen selkeää. Metsään levyllä mennään rumpujen kanssa. Surkeasti suhisevat rummut on soitettu tai ohjelmoitu todella huonosti. On kuin osa lyönneistä olisi kadonnut jonnekin ja fillit töksähtelevät epätahtisesti eteenpäin. Rummut kuulostavat kuin ne olisi tehty 20-vuotta vanhalla tietokoneella ja nauhoitettu sitten kännykällä talteen.

Kun kaikki osat ympätään yhteen saadaan kasaan paketti, jossa on paljon potentiaalia, mutta jonka toteutus kusee. Hiukan tylsät biisit alkavat ärsyttämään rumpujen sotkiessa omiaan. Seitsemän biisin levy on tuskallista kuunneltavaa ja ilman iskeviä sanoituksia olisi levy lentänyt soittimesta ensimmäisen kuuntelun jälkeen.

Janne Partanen