FROST OBSESSOR – Frost Obsessor

med
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

 

Frost Obsessorin ensimmäinen omalla nimellä kirottu demo-julkaisu on jonkinlaista alkupään Celtic Frostin ja vanhan Venomin henkeä ylläpitävää heavy metallia. Onpa demolle ihan ryöstetty versioitavaksi myös ensimmäiseksi mainitun Downtown Hanoi. Ainakin demolla yhtye koostuu ilmeisesti kaksikosta Patrick Rush ja Thomas Night, näin päättelen levyn tiedoista sillä mitään sitä erikoisempaa saatetta ei mukana tullut eikä yhtyeestä juuri löydy mitään tietoja edes internetin ihmemaailmasta.

Kappaleet ovat suoraviivaisia thrashahtavia heavy-vetoja, ilman sen suurempia kikkailuja ja ihmeitä. Välillä riffit ovat ihan kelpoja ja niissä on ihan hyväkin groove, mutta pääasiassa kappaleiden sisältö on vain aika mitäänsanomatonta ja mieleenpainumatonta. Demon parhaassa kappaleessa Chu on kyllä alussa etenkin aika venomista repäisty tunnelma, josta pientä plussaa. Äänimaailma on demolle ihan sopiva ja tämän tyyppiseltä musiikilta, hiomattomalta ja suoraviivaiselta, ei nyt sen kummempia soundien puolesta oikeastaan edes odota.

Vokaalit ovat jonkinlaista huutamista jotka sekä sopivat musiikkiin, mutta samalla myös jotenkin ärsyttävät melko paljon. Toisinaan niitä vihaa ja toisinaan tuntuu siltä, että tuolla tavallahan ne melkeinpä pitäisi toteuttaa tällaisessa musiikissa. Oli miten oli, Frost Obsessor -demo on melko keskeneräiseltä tuntuva teos. Demona se on hyvin keskinkertainen ja siitä löytyy paljon parantamisen varaa etenkin sävellysten puolesta.

Frost Obsessors first demo is self-titled and carries their own cursed name and it’s some kind of heavy metal done in the spirit of early Celtic Frost and old Venom. They’ve even robbed Celtic Frost’s Downtown Hanoi for covering purposes. The band consists of two members, Patrick Rush and Thomas night, on this demo according to the demo’s booklet. Even the wonderland of the internet doesn’t really tell anything more about the band.

All of the songs are pretty straightforward thrashy heavy metal pieces, without too much trickery or other wonders like that. At times the riffing is pretty valid and the songs have okay groove, but mostly the content is just pretty bland and undistinguished. The best song on the demo is Chu and in the beginning of it there’s one riff that has feeling like straight out of Venom, of which I’ll give a plus. The sounds on the demo are okay, and this for this kind of music, edged and straight, you really don’t even expect anything fancier regarding sounds.

The vocals are just some kind of shouting which both fit the music, but in the same time also irritate me pretty much. Sometimes I hate them, but sometimes it feels that they really should be done this way in the music like this anyway. Anyway, Frost Obsessor’s demo feels like it’s pretty unfinished one. As a demo it’s very mediocre and there is a lot to improve especially regarding the composition work.

Aleksi Vaittinen