FROGSKIN/LÄHDÖN AIKA [split-7”]

frogskin
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Rämekuukkeli-levyt

Palanen tuskaa ja ahdistusta kevääseen, olkaa hyvät. Tällä splittisinkulla kaksi kotimaista orkesteria esittävät yhden biisin kumpainenkin. A-puolella Frogskin matelee yksinkertaisen, riisutun ja hemmetin painostavan sludgen merkeissä. Tunnelma on todella synkeä ja uhkaava, eikä vokalistin rupinen korina juurikaan oloa kevennä. Biisi ei ole mitenkään ennenkuulemattoman nerokas mutta se toimii kuitenkin kuin hetki hetkeltä tiukemmin kaulan ympärille puristuva koura.

Toisella puolella Lähdön aika kurittaa soittimiaan keskitempoisemmalla vaihteella. Tämäkään veisu ei ole mitään progea vaan perustuu selkeään pahaenteiseen melodiaan, jota potkitaan eteenpäin tasaisesti junttaavan riffittelyn ja rumpaloinnin avulla. Loppuosaltaan biisi muuttuu hieman matelevammaksi. Vokalistin käheä huuto kuulosti aluksi aavistuksen verran ärsyttävältä mutta toisaalta siinä on musiikkiin hyvin sopivaa rehellistä suoruutta. Kyllä tätä enemmänkin jaksaisi kuunnella.

Seppo Rautio