Forgotten Horror – Aeon of the Shadow Goddess

508578
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Woodcut Records

 

Forgotten Horror on yhtye joka minulta syystä tai toisesta oli jäänyt kuuntelematta aiemmin. Nyt nämä Kuopion herrat julkaisivat uutukaisen levynsä Aeon of the Shadow Goddess ja sattumalta se päätyi levysoittimeeni. Minun onnekseni, sillä levy on siellä pyörinyt siitä lähtien melko lailla päivittäin.Julkaisuja yhtyeellä ei vielä ole kovin montaa, edellinen täyspitkä, The Serpent Creation, vuodelta 2011 ja yksi demo vuodelta 2007. Kokemusta ja taitoa kyllä löytyy, sillä jäsenten taustalta löytyy bändejä kuten Deathchain, True Black Dawn ja Jess and the Ancient Ones, vain muutamia luetellakseni.

Musiikkia voisi ainakin uuden levyn osalta kuvailla melodiseksi black/death metaliksi ja bändi itse on nimennyt sen nokkelasti lilithian black metaliksi. Kuulenkin tässä paljon myöhemmän ajan Dissectionia, mikä ainakin minusta on erinomainen asia. Esimerkiksi neljännen kappaleen, Lilithian, melodiat ja yleinen tyyli tuovat hyvin vahvoja mielleyhtymiä Nödtveidtin visioihin, sanoituksia ja vokaaleja myöten. Tempo tosin on tiukempi ja ilmaisu ehkä raskaampi monessa kohtaa kuin edellä mainitulla ja Forgotten Horror luokin siinä mielessä aivan omaa juttuaan, mikä on hieno asia.

Melodista kitarointia ja tiukkoja koukkuja viljellään biisistä toiseen, unohtamatta eteerisiä kuoro-osuuksia ja rauhallisempia suvantokohtia silloin tällöin. Tämä kombinaatio toimii ainakin allekirjoittaneeseen, sillä tunteiden skaala on suurempi jopa yksittäisen kappaleiden sisällä eikä niissä sorruta pelkkään aggressioon ja runnomiseen. Äänimaailma on sopivan kirkas kauttaaltaan joten kaikki nämä sävyerot erottuvat selkeästi, viemättä liikaa pois kummastakaan päästä.  Kaikki soittimet, sekä laulu, ja niiden välinen tasapaino on hoidettu erinomaisesti.

Kokonaisuudessaan Aeon of the Shadow Goddess tulee ainakin minun kirjoissani olemaan varmasti vuoden parhaita ja yllättävimpiä levyjä. Kappaleet ovat niin monitasoisia ja hyvin sovitettuja, että niiden luoma pimeys ja tunnelma on paikoin käsin kosketeltavaa. Albumi tulee todennäköisesti pyörimään soittimessa enemmän kuin mikään muu pitkään aikaan. Levy on julkaistu tällä hetkellä vain cd:llä, mutta kyllä tämä vinyylinkin ansaitsisi, ainakin toiveikkaana sitä odottelen. Uuden levynsä myötä Forgotten Horror toivottavasti saa ansaitsemaansa huomiota, sillä onhan tämä aivan helvetin hienoa musiikkia!

Markus Mähönen