FM2000 – Lutakko, Jyväskylä 22.3.2014

Kaksi sanaa. Sekoilu-thrashin ytimessä. Toimittaja eksyi viikonloppuna ystävän syntymäpäiväjuhlista jatkoille Lutakkoon. Illan viihdyttäjänä toimi pieksämäkeläinen vuonna 1999 perustettu vaihtoehtoista thrashia/metallia veivaava FM2000. Lämppärinä toimi bändin oma nukketeatteri, joka oli varsin hauskasti toteutettu ja sopikin mainiosti yhtyeen hieman kieliposkella runnovaan sekoilumenoon.

IMG_3447

Keikka oli todella positiivinen yllätys. Harvoin jos koskaan näkee niin paljon energiaa lavalla setin alusta loppuun sakkaan. Tunnelma välittyi myös yleisöön ja moshausta riitti takariviin saakka. Välillä yleisössä mentiin letkajenkkaa ja huudettiin mukana biiseissä, joskin suurimmalle osalle katsojista bändi oli selvästikin ennestään tuttu. Se ei kuitenkaan tuntunut haittaavan vähemmän yhtyettä kuunnelleita yhtään, ainakin allekirjoittanut oli fiiliksessä mukana.

IMG_3260

FM2000:n musiikki yhdistelee raskasta ja nopeatempoista thrash-sekoilua, kevyempää metallia, sekä hieman punkahtavampaa menoa ja etnisiä elementtejä. Kaikinpuolin meininki oli hyvin viihdyttävää ja humpahtavat kohdat biiseissä eivät tuntuteen väkinäisiltä vaan saivat kyllä hymyn huulille.

IMG_3421

Miksaus oli aikalailla nappiin osunut ja kaikki erottui laulua myöten selkeästi. Mieleen jäi erityisesti uudelta levyltä lohkaistut Jack ja Rautatie, joissa energiaa ja tunnelmaa riitti todella hyvin. Keikka oli erinomainen ja täytyy todeta, että FM2000 on todellakin livebändi. Uusi levy kannattaa tarkastaa jos homma kuulostaa omaan korvaan sopivalta, mutta keikalla yhtyeen musiikki nousee tuhanteen potenssiin.

Teksti: Markus Mähönen
Kuvat: Jussi Häkkinen