FLESHWROUGHT: Dementia/Dyslexia

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Blade Records

Sibelius-Akatemian death metal -linjalta terve. Muun muassa Facelessissa vaikuttavan Navene Koperweisin itsekseen väsäämä levy pursuaa tekniikkaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Korina-apua soolomies on sentään saanut Job for a Cowboysista lainatulta Jonny Davylta.

Multi-instumentalisti on pistänyt riman melkoisen korkealle ihan millä vaan mittapuulla. Alkuun tämä kokeellisen oloinen turboahdettu ja ääritekninen death metal tuntui lähinnä ärsyttävältä tekotaiteilulta, mutta parin kuuntelukerran jälkeen homma alkoi pelittää. Riffit ovat kimurantteudestaan huolimatta varsin maukkaita, eikä tykitystä voi moittia muutenkaan turhaksi kikkelinkiskomiseksi. Saksofonisoolotkin tuntuivat loppujen lopuksi uppoavan hyvin mukaan.

Tällaista säntäilyä ei ehkä pystyisi koko iltaa kuuntelemaan, mutta sopivissa satseissa oikein mukavaa mätkettä. Voinee suositella ainakin tekniikan maailman ystäville.

Teemu Vähäkangas