FIST: Turn The Hell On (uusintajulkaisu)

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Mind Productions

Puolalainen puulaki jatkaa harvinaislaatuisempien NWoBHM-äänitteiden julkaisusarjaansa. Vuonna 1980 esikoisalbuminsa pihalle paukauttanut, Newcastlen-alueella vaikuttanut Fist oli ehdottomasti oman aikakautensa lapsi. Yhtyeen musiikissa on heavy metalin lisäksi vahvana pohjana blues- ja hard rock -tyyliset vivahteet.

Voimakas vaikuttaja on ollut Deep Purple, ja useammasta kappaleesta havaitseekin samanlaista draivia kuin Purplen Highway Star -revityksestä. Reippaammin blues-sävyihin heilahdetaan hienossa slovarissa Terminus, jossa ei itse asiassa olla kovin kaukana In Trance -aikaisen Scorpionsin nostalgisesta mahtipontisuudesta.

Debyytin aloittavan Hole in the Wallin kitarakuvioista puolestaan tulee kovasti mieleen parjattu, mutta tiettyjen piirien ylistämä hevihörhöryhmä Spinal Tap, ja eri toten heidän kappaleensa Tonight, Im Gonna Rock You. Outlaw-prätkäilyn ihanuudesta tarinoiva One Percenter huokuu teemaan sopien Rock n roll -henkistä kapinallisuutta.

Raskain ja itse asiassa kovin veto löytyy bonusraidalta Brain Damage, joka on aikoinaan Brute Force -kokoelmalla julkaistun samannimisen kappaleen vaihtoehtoinen versio. Biisit ovat yleisesti ottaen ihan näppärästi ja mielenkiintoisesti sovitettuja. Hämärämpi vintage-NWoBHM ainutlaatuisine soundeineen on nykyään kovassa huudossa, joten eiköhän tämäkin 2000 kappaleen painos loppuun myytäne. Bändillä on muuten helvetin tyylikäs, kolmiulotteisuutta lähentelevä logo.

Tuure Heikkilä