FINAL ASSAULT: Dead by Dawn

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Tässäpä taas yksi oiva esimerkki siitä, että aina onnistuneiden julkaisujen taakse ei tosiaankaan tarvita levy-yhtiötä tai mediamoguleita. Final Assaultín itse kasaan kyhäämä tuotos nimittäin pyyhkii pöytää monilla muilla ”ammattimaisemmin” toimivilla alan yrittäjillä. Useinhan kohti menestyksekästä tulevaisuutta tähtäävien levy-yhtiöiden suojattien terävimmät särmät ja suurin teho hioutuvat pois viimeistään siinä vaiheessa, kun aletaan miettiä myyntilukujen kasvattamista ja radiosoittoa. Mutta nyt liikutaan onneksi kaukana moisesta saastasta.

Kotimaamme tanhuvilta ponnistava bändi vatkaa varsin energistä ja kiihkeää crossoveria, josta ei puutu vauhtia eikä mielenkiintoa ylläpitäviä koukkuja. Genren oppimäärä on hallussa aina kuvakollaasin omaavia kansia myöten, eikä se tunnu lainkaan huonolta asialta. Tämän kaltaista musiikkia on nimittäin turha alkaa uudistamaan tai modernisoimaan liikaa, homma pitää hoitaa vanhalla hyväksi havaitulla otteella ja perinteitä kunnioittaen. Kehujen keskellä pitää kuitenkin todeta, että noiden äsken mainitsemieni ominaisuuksien vuoksi Dead by Dawn on hieman hajuton ja mauton, jotenkin liian tuttu ja turvallinen. Joku voisi tosin pitää sitä ihan positiivisenakin seikkana, ja nyt sisältö ei ainakaan tuo ikäviä yllätyksiä.

Näiden 25 minuutin aikana oikeastaan mikään ei sen suuremmin töki korvaan eikä levyltä löydy nolostusta aiheuttavia hetkiä. Tämä on varsin erinomainen saavutus, sillä usein viimeistään vokalistin ääntämys aiheuttaa kuvotusta, mutta nyt ei läheskään. Miehen karjunta tuntuu varsin antaumukselliselta, ja samaa voisi oikeastaan sanoa koko yhtyeen suorituksesta. Soitosta tihkuu riemua ja intoa omaan tekemiseen, ja lisäksi homma hoidetaan sopivan löysin rantein. Kun itse kappaleetkin ovat vähintään kelvollisia, niin mikään seikka ei puhu sitä vastaan, etteikö thrash- ja crossoverfanien kannattaisi laittaa yhtyeen nimi korvan taakse, ja levy soittimeen.

Tuukka Termonen