FEAR FACTORY – The Industrialist

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: AFM Records

Henkilökohtaisesti voin sanoa olleeni innoissani kun kuulin, että Fear Factory tekee uutta levyä. Muutkin bändiä alusta saakka seuranneet ovat varmasti kanssani samoilla linjoilla. Industrial-mäiskettä on tarjolla tällä kertaa kymmenen kappaleen verran ja lopputuloksena on reilut kolme varttia tappavan täsmällistä rankaisua. Bändin aikaisemmat 2000-luvun tuotokset eivät ole ainakaan omalla mittapuullani yltäneet 90-luvun tuotannon tasolle, mutta nyt voin ilokseni todeta, että asia on muuttunut.

Heti levyn alusta asti on selvää, että samoilla linjoilla mennään kuin ennen vanhaan.  Jollain tapaa The Industrialist on jopa rankempaa kuin mitä osasin odottaa, vaikka puhdasta laulua ja melodisia suvantoja onkin mukana edelleen. Bändin tyypillinen soundi on mukana ja rummuissa on sama fiilis kuin Raymond Herreran vielä ollessa kapuloissa, joten tajunnan tuhoavaa mättöä on luvassa. Tuotannoltaan levy on juuri niin konemaisen puhdas kuin kuuluukin olla, erotellen kaikki nyanssit selkeästi toisistaan. Mukavan lisän antaa levyn teemana toimiva tarina, joka kulkee punaisena lankana alusta loppuun. Enempää en paljasta, vaan jokainen perehtyköön siihen itse.

The Industrialist on parasta Fear Factorya sitten Obsoleten. Mitään uutta ei sinänsä ole kehitelty, vaan palattu vanhaan hyvään kaavaan, mikä maistuu ainakin minulle paremmin kuin hyvin. Vanhana fanina voisin helposti antaa levylle täydet pisteet, mutta yrittäessäni pysytellä mahdollisimman puolueettomana joudun kuitenkin myöntämään, ettei se ole täydellinen. Minulle se on kuitenkin osoitus siitä, että Fear Factory on edelleen helvetin kova bändi! ”The future begins now!”

Markus Mähönen