FÄULNIS – Snuff || Hiroshima

faulnis-snuff-hiroshima-cover1
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Cold Dimension

Saksalainen Fäulnis tuli allekirjoittaneelle täysin nurkan takaa. Jo vuodesta 2003 toiminut Hampurista lähtöjään oleva black metal -yhtye on julkaissut uransa aikana kaksi täyspitkää ennen tätä kolmatta levyä, erikoisesti nimettyä Snuff || Hiroshimaa, ja pari ep-levyä ja demon uransa alkupuolella. Yhtyeen sanoma ei ole, ymmärtääkseni – kun en saksan hienoa kieltä oikein hyvin lue – saatanallinen, vaan käsittelee pimeitä ajatuksia, maailman sairautta ja niin edespäin, menemättä kuitenkaan depressive black metalin egon kärsimyksen ja lohduttomuuden partaalle, mutta sisältäen silti tarpeellisen määrän kiehuvaa mustaa raivoa.

Kappaleissa on miellyttävän paljon vaihtelua ja Fäulnis ei ole pelkkää paahtoa tai kaahaamista, vaan vauhti liikkuu usein siellä keskitempoisen ja nopean välimaastossa. Musiikissa on paljon hyviä koukkuja ja tarttuvia, lähes korvamadoiksi luokiteltavia melodioita. Tuotanto levyllä on toiminut hyvin ja äänimaailma on kohdallaan, kitaramelodiat ovat sopivan lohduttoman kuuloiset, kappale Paranoia ollen hyvänä esimerkkinä tästä. Aggressiivisuudessaan saksan kieli sopii kappaleisiin kyllä erinomaisesti.

Mitään varsinaisesti turhia tai huonoja kappaleita levyllä ei ole, allekirjoittaneen kohdalla erityisesti joukosta erottui jo aiemmin mainitun Paranoian lisäksi levyn avaava Grauen sekä levyn loppupuolelta löytyvät In Ohnmacht ja Atomkinder und Vogelmenschen. Kaikenkaikkiaan levy on erinomainen – eli Little Boy osui siis ainakin tässä osoitteessa suoraan kohteeseen.

Aleksi Vaittinen