FATAL EMBRACE: The Empires Of Inhumanity

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Blade Records

Jo vuonna 1993 perustettu saksalainen Fatal Embrace aloitti thrash metalin soittamisen aikana, jolloin kyseinen metallin alalaji ei vielä ollut erityisen trendikästä tai suosittua. Yhtye on ollut kolmen aikaisemman levynsä osalta pienten levy-yhtiöiden asiakkaana, mutta sitkeä yrittäminen on vihdoin palkittu diilillä Metal Blade Recordsin kanssa. Voiko thrash-bändi enää parempaa toivoa? Ei, paitsi tietysti keikkaa vaan niin perkeleesti, ja tuskinpa Berlinin metallimaunot hirveästi hanttiin panevat, jos nykyisen lafkan sikariportaassa tehdään päätös niiden aikaisempien täyspitkien uudelleenjulkaisusta.

Yhtyeen tyyli on erittäin 80-lukuista. Slayer, Metallica, Kreator, Testament ja Sodom lienevät tärkeimmät vaikuttajat. The Empires of Inhumanityn tuotantopuolella ohjekirjana on käytetty Slayerin Reign in Bloodia. Studiosoundi on todellakin hyökkäävän tehokas ja napakka. Itse biiseissä Slayerin vaikutus kuuluu esimerkiksi kappaleissa Wake the Dead ja Ravenous. Rapture of Disasterin alku puolestaan tuo erittäin vahvasti mieleen Sodomin Sodomy and Lust -lohkaisun.

Vaikka yhtyeen omassa identiteetissä on parantamisen varaa, on sen biiseissä esikuviaan enemmän mausteena rockmainen groove, joka tuo esityksiin sitä kaivattua omaa väriä. Edellisillä kiekoillaan bändi on tehnyt koveriversiot muiden muassa kappaleista Evil Dead (Death) ja Bonded by Blood (Exodus). Perinteet jatkuvat myös tällä tuoreimmalla äänitteellä kun käsittelyn kohteeksi pääsee Iron maiden Killers. Ihan tiukka rypistys, vaikkei vokalisti Dirk ”Heiländer” Heilandin äänessä Di Annon veroista punk-särmää olekaan.

Tuure Heikkilä