FAMINE YEAR: Demo MMXI (DEMO)

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Famine Year on oivaltanut levyjen kansitaiteen osalta kaikkein olennaisimman; keep it simple. Kanteen taiteiltu pukuun sonnustautunut simpanssi ase kädessään on yksinkertaisen tyylikäs ja toimiva. Samaa voi sanoa myös musiikista. Demon viisi raitaa sisältävät kaksi suomenkielistä, kaksi lontooksi laulettua sekä NOFX-lainan Freedumb. Oma materiaali on nopeatempoista, raivokasta ja äkäistä punkin ja grindin sekamelskaa.

Matsku toimii. Demon yleissoundi on hiukan viimeistelemätön, joka toisaalta tukee tämäntyylisen musiikin sisältämän viestin perillemenemistä. Arvostan ratkaisua. Sen suurempaa pesäeroa en näe suomenkielisen ja englanninkielisen materiaalin välillä, sillä kumpikin kieli toimii yhtyeen käsissä hyvin. Toisaalta olisi helppoa vedota yhtyeen englanninkieliseen nimeen ja kehottaa tekemään englanniksi muukin materiaali, mutta se olisi typerää. Mitä väliä nimestä, kunhan rokkaa hitosti, vai miten se nyt oli. Demo MMXI on jokatapauksessa erittäin tasokas paketti ja hyvä osoitus kotimaisten demobändien tasosta parhaimmillaan.

 

Juuso Viljanen

 

http://www.myspace.com/famineyear