EVIL ARMY – I, Commander [7″]

evilarmy
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Hells Headbangers Records

 

Evil Army on Yhdysvaltalainen thrash-trio, joka on toiminut vuodesta 2003 lähtien. Yhtyeen toistaiseksi ainoa täyspitkä ilmestyi vuonna 2006, mutta pienlevyjä he ovat julkaisseet parin vuoden välein. I, Commander on niistä uusin.

Kuten yhtyeen ja levyn levyn nimestä, kansista ja julkaisijatahostakin voi päätellä, Evil Army soittaa luupäämusiikkia. Levyn kolme biisiä ovat ehtaa vanhan koulukunnan thrashia tasakomppeineen, roisine sooloineen ja autotallistudio-saundeineen. Käppäisyyden tuntua lisää sekin että kakkosbiisissä on muita veisuja hieman tuhnumpi ja muutenkin huonompi saundi, mikä latistaa levyn tunnelmaa hieman. Itse sävellysten osalta kappaleita on vaikeaa haukkua tai kehua, niin perinteisissä sfääreissä liikutaan. Jos pidät rosoisesta ja vauhdikkaasta retro-thrashista joka oikeasti tuntuu nuoruuden innossa narutetulle ja hätäiselle (ja kaiken lisäksi haisee hielle), on luultavaa että tämä levy saa tukkasi pyörimään.

Pidemmässä mitassa Evil Armyn anti voisi tuntua turhan monotoniselta ja liiankin epäomaperäiseltä, mutta kolme biisiä kahdeksassa minuutissa on mitä toimivin mitta tällaiselle musiikille. Levyltä kuuluu nuoruuden into ja aito palo vanhan koulukunnan thrashin soittamiseen, joten on luultavaa että Evil Armystä kuullaan vielä mikäli he jatkavat samalla linjalla.

Mikko Polus