EVADNE – The Shortest Way

Evadne - The Shortest Way
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Solitude Productions

Aina ajoittain kuulee pientä itkeskelyä ensimmäisten Swallow the Sunin levyjen tyylisen ilmaisun perään. Nyt tuon aikakauden ystävät voivat huokaista helpotuksesta, sillä espanjalaisen Evadnen kakkoslevy istahtaa juurikin tämän tyyppiseen melodisen ja hitaan melankolian sektoriin. The Shortest Way esittelee kypsän ja tyylitajuisen yhtyeen, jonka otteissa ei liialla toivolla juhlita. Dan Swanön miksaama ja masteroima levy soi kuulaan massiivisesti ja tukee raskaanherkkää ilmaisua juurikin oikein soundillisin ratkaisuin.

The Shortest Way on maittava paketti jyrääviä kitaroita, usvaisia suvantoja, rouheaa korinaa sekä sieltä täältä pilkisteleviä komeita melodioita. Tunnelma on jokaisen sävellyksen perimmäinen lähtökohta ja Evadne suoriutuukin kokonaisuuksien ehdoilla pelaamisesta mainiosti. Ylisoittoa ei esiinny, sekä tyylirikoilta vältytään. Ainoa miinus joka pudotti levytyksen arvoa omissa silmissäni, on sen hienoinen tasapaksuus. Yksittäisbiiseinä The Shortest Wayn kappaleet, etenkin upea All I Will Leave Behind, ovat likipitäen euforisia kokemuksia. Levyn ryömiessä eteenpäin huomaa kuitenkin toivovansa jo pientä irtiottoa, tai sitä lopullista jalat alta lanaavaa superhittiä.

Jos hidas, raskas ja melodisen melankolinen kiinnostaa, kannattaa Evadne painaa yhtyeenä mieleen. The Shortest Way on puhdasoppisinta maalailua, jota tästä tyylisuunnasta on hetkeen kuultu ja levyn soisikin löytävän kuulijansa. Siinä määrin toimivasta tapauksesta on kyse. Syksyhän tuolta on jo tulossa, joten tämä pyörinee soittimessa rutkasti vielä jatkossakin. Hyvä levy ja mielenkiintoinen yhtye.

Markus Makkonen