Esimakua 1/2012: Ride for Revenge

Miltei pelkkään bassokitaraan ja rumpuihin aiemmin luottanut Ride for Revenge on viime vuosina soitellut yllättävän paljon livenä ja sulauttanut pikkuhiljaa myös kitarataajuudet osaksi rytmisen alkukantaista, armotonta rytinäänsä.

Hyvin pitkään kyseessä oli haastattelussa olevan Harald Mentorin sekä basisti Spirit Krusherin duo, mutta parin viime vuoden aikana lavoilla on nähty vakituinen kitaristi, jonka henkilöllisyys on täsmentynyt myös Neutron Hammerissä sekä Crosswreckerissä soittavaksi J. Perveroriksi. Kaveri mainitaan vasta ilmestyneen kolmosalbumin krediiteissä.

– Kyllä, RFR toimii nyt lähinnä triona, Harald Mentor vahvistaa. – Ja J. Pervertor osallistui myös sävellystyöhön parissa kolmessa biisissä.

Mikä alun perin loi tarpeen kitaristille RFR:n kokoonpanossa?

– Liveen haettiin samanlaista voimaa, Harald perustelee. – Eli vaikka joskus on pärjätty lauteilla ilman kitaristia, on nykyään kitara tasaveroinen instrumentti muiden kanssa. Uudella albumilla lähdettiin täyttämään äänimaailmaa erilaisella asenteella, basso on nyt todella matalaa jyrinää ja kitara totaalisen kireää sirinää. Toimii.

Tiiviin keikkaputken kruunuksi Ride for Revenge julkaisi kolmannen albuminsa Under the Eyen alkuvuodesta. Hypnoottisen rytmiseen poljentaan on haettu sopivasti lisää mausteita, ja sitä kautta rumpukompeissa on hitaan beheritiaanisen jyskytyksen lisäksi tarjota vähän nopeampiakin purskahduksia. Jos uutukaisella on aiempaa enemmän esillä kitara, edellisellä levyllä Wisdom of the Few’llä pääosaan pääsivät todella käskyttävästi raastavat lautaset.

– Wisdom of the Few’n symbaalisoundi syntyi, kun aluksi rummut kuulostivat liian kevyiltä ja ”oikeaoppisilta”. Oli välttämätön pakko tehdä jotain radikaalia ja rikkoa ääni kunnolla päästäksemme haluttuun lopputulokseen.

Teksti: Jaakko Marttila

Lue loput Miasman numerosta 1/2012, muista myös Miasman digitaalinen versio!