ENSHROUDING – Time To Kill The Beast

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Bullroser Records

Kotimainen yhden miehen projekti Enshrouding on sekoitus monensortin metallia. Levyn sisältämät 11 kappaletta kätkevät sisäänsä niin black, death, thrash kuin melodistakin metalia. Laulutyyli on mallia örinä. Seassa ole sekuntiakaan puhdasta laulua.

Projektin perämiehenä häärää esimerkiksi Sawol ja Sotahuuto-yhtyeiden ruorissakin huseeraava Pekka Taina. Miestä ja hänen projektejaan yhtään tuntevat varmasti haistoivatkin jo, että tälläkin kertaa tarkoitusperänä on kristillishenkinen metalli. Levyn äänipuoli on huolella viimeistelty ja koko komeus on koristeltu viimeisen päälle siistillä kansikuvalla. Sitten kuitenkin se valitettava ”mutta”; levyn materiaali ei ole kovin kaksista. Lievää monotonisuutta huokuva levy ei jätä minkäänlaisia muistikuvia kuuntelujen jälkeen, eikä sen pariin ole mikään kauhea hinku edes palata.

Paikoitellen levyltä löytyy todella mehukkaitakin kohtia, niitä vain on aivan liian harvassa. Liian moni kappale on hiukan hengetön ja mitättömän oloinen. Pekka Tainan tuotanto alkaa kattaa jo varsin messevän määrän musiikkia ja väittäisin, että herran parhaimmisto löytyy muualta kuin Enshroudingin nimen alta.

Juuso Viljanen