ENGEL – Blood Of Saints

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Season Of Mist

Jos arvosanat levyille annettaisiin avausraidan perusteella, olisi Engel vahvoilla. Antaisin vahvan yhdeksikön. Koska tarkastelemme levyä kokonaisuutena, on arvosana huomattavasti heikompi. Engelhän on In Flames -persoona Niclas Engelinin projekti. Ja sen kuulee.

Kuten alkua lukiessaan saattoi arvata, on avausraita kenties levyn paras biisi. Näin tosiasiassa onkin. Siinä missä avausraita runttaa kerralla turpaan säkeistöissä ja sulattaa hampaat suusta kertosäkeessä, on loppulevy jotain puuduttavuuden ja menettelevyyden välimaastosta. Liian moni levyn kappaleista on aivan kuin tuoretta In Flamesia, ja tämä on mielestäni iso miinus.

Vaikkakin levy kuulostaa menettelevältä, ei se ole silti tarpeeksi hyvä, jotta tästä jaksaisi innostua. Paikoitellen löytyy jotain hyvää runttausta, mutta heti perään heitetty ”herkkä” kertosäe heittää taas kurat naamalle. Lisäksi kappaleissa on ainakin minun makuuni aivan liiaksi haettu konemusiikkimausteita, eivätkä ne tahdo aina toimia edukseen. Engelin kanssa kävi, kuten hiukan pelkäsinkin: aivan liikaa hehkutettu levy.

 Juuso Viljanen