ENDRIVE: Atonement And Wrath

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Alun perusteella fiilikset nousivat melko korkealle, vaikka arvasinkin kyseessä olevan vain intron. Ensimmäinen raita on nimittäin levoton noise-pätkä, joka loppuu ihan turhan aikaisin kesken, sillä bändi olisi minun puolestani saanut kehitellä teemaa vielä reilusti eteenpäin. Kun sitä vertaa tuon puolentoista minuutin jälkeen korviin iskeytyvään vihaiseen metalliin, niin muutos on lievästi sanoen selvä. Eikä välttämättä kovin paljon huonompaan suuntaan, mutta hajuttomampaan ja värittömämpään joka tapauksessa.

Endrive on tuoreehko turkulaisyhtye, joka luottaa näemmä moderneihin toimintatapoihin. Puolen tunnin mittainen esikoinen on nimittäin suunnattu heti nettijakeluun, ja vieläpä ilmaiseksi. Ihan hyvä niin, mutta promo on sentään vielä fyysinen, ja sama määre sopii kuvaamaan musiikkiansa. Miehet rutistavat soittimistaan irti varsin rankan oloista ja iskevää metallia, josta löytyy myös raskaan hardcoren sävyjä. Vaikka biisit kulkevatkin eteenpäin varsin vaivattomasti, niin ongelmana on kuitenkin tasapaksuus ja turha siisteys.Meininki on toki varsin energistä, mutta sen takaa ei löydy tarpeeksi sisältöä ja mielikuvituksellisuutta. Levy saattaa toki kuulostaa joidenkin korviin hyvinkin äärimmäiseltä, mutta totaaliseen säväyttämiseen tarvitaan jotain muutakin kuin peruskeitoksen tarjoilu, vieläpä haaleana. Kehittymiseen tarvittavat eväät ovat kyllä miehillä onneksi jo hyppysissä, ja toivottavasti heillä on tulevaisuudessa rohkeutta ja intoa lisätä mukaan elementtejä, jotka tekevät ulosannista vähitellen omaperäisemmän kuuloista.

Tuukka Termonen