END OF SEPTEMBER – End Of September

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Ulterium Records

Välillä tulee vastaan uusia bändejä, joiden levyn titteliin ei ole keksitty nimeä, vaan lätkäistään sitten epätoivoisesti bändin nimi siihen. Näiden vasta-alkavien ryhmien kohdalla tästä syntyy usein jo vaikutelma, että musiikki kuulostaa takuuvarmasti yhtä mielikuvituksettomalta. Ruotsalaisen End of Septemberin ollessa kyseessä, oletus osuu naulankantaan täysin. Mitä voi muutenkaan odottaa bändiltä, joka soittelee lämpimikseen muodinmukaista rockia särökitaroilla ja heleähköllä naislaulajalla varustettuna? Ei ainakaan mitään uutta, mielenkiintoa herättävää, ennen kuulematonta ja etenkään tajunnanräjäyttävää.

End of September rokkaa turvallisentuntoisesti ilman suurempaa pelontunnetta tai edes ennalta arvaamattomuutta. Kyllähän yhtye soittaa osaa, mutta siinä se sitten oikeastaan onkin. Biiseissä ei ole mitään miksi niistä tulisi tykätä. Musiikki soljuu keskivertoisesti, keskitempossa eteenpäin. Välillä heitetään sekaan melodiaa ja tylsähköä riffiä, mutta kun ei vaan tartu minnekään tai herätä mitään tuntemuksia – kunnes levy on soinut jo parikymmentä minuuttia, alkaa verenpaine nousta raketin lailla.

Kerrassaan tylsän levyn on bändi saanut aikaiseksi, vieläpä levy-yhtiö sen pihalle laittanut. Jos tätä kamaa pukkaa lisää, toivon End of Septemberin laittavan pillit pussiin ennemmin kuin jatkavan ihmisten kiusaamista tasaisella musiikillaan. Melkein tekisi mieli sanoa End of Septemberin olevan tasaisin ja tylsin levy mitä olen koskaan kuullut. Ja sanoin.

Petri Klemetti