ENABLER – All Hail the Void

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Southern Lord Records

Milwaukeesta vauhdilla jyräävä hardcore metalia ja crossoveria sekoitteleva Enabler julkaisi ilmeisesti ainakin jenkeissä jo kovasti odotellun uuden levynsä All Hail the Void. Bändi on aiemmilla levyillään kerännyt vakaan kuulijakunnan, eikä sinänsä ihme, sillä musiikin punkahtava meno yhdistettynä varsin koukuttaviin riffeihin saa pään helposti nykimään mukana. Kiinnostusta herätti myös levyn okkultismia flirttaileva kansikuva goeettisine symboleineen, jota harvemmin vastaavilla bändeillä näkee.

Biisit vedetään läpi armottomalla rytinällä ja levy onkin finaalissa yllättävän pikaisesti. Parasta levyllä onkin sen armoton vauhti ja erinomainen kitaratyöskentely, jonka ansiosta kappaleet eivät tunnu puuduttavilta missään vaiheessa. Myös laulu onnistuu raa’alla rääkynällään mukavan tasapainoisesti, sillä jopa sanoista saa selvää siedettävästi. Kannessa esitellyn Murmur -demonin symbolin merkitys jäi lyriikoiden osalta kyllä hieman mysteeriksi, mutta ehkä tarkoituksena onkin jokin syvempi vertauskuvallisuus.

Enablerilla tuntuu olevan kaikki hommat hallussa, mutta loppupeleissä meno ei eroa turhan paljon genren muusta tarjonnasta.  Se mikä kuitenkin erottaa levyn massasta, on sen hyvin harkittu kokonaisuus, näppärät sävellykset ja tappavan tarkka toteutus. Muutamaa hieman geneerisempää kappaletta lukuun ottamatta levyä kuuntelee oikein mielellään ja hittibiisit kuten The Heathens ja All Hail the Void pyörähtävät varmasti soimaan useamminkin.

Markus Mähönen