EA – Ea

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Solitude Productions

Minua albumi kokonaisuuksien ystävänä ei haittaa lainkaan se, että Ea ei ole pätkinyt kolmevarttistaan osiin. Raskas on nimittäin itänaapurin pojan soutu. Melankolisten kitaramelodioiden varaan rakennetun doom metalinsa he taitavat. Ilman saatekirjettä tahi internetin tietopankkia en osaa sanoa monesko Ea-äänite kuuntelussa on. Se lienee toisarvoista tätä teosta lähestyttäessä. Kotimaisten vertailukohtien kautta kuvaillen; Shape of Despair ja Swallow the Sun popsivat morkkiksessa diapameja. Ei niin paha olo ettei toivoa olisi, mutta se valo siintää silti hyvin kaukana.

Hiljaa muristen hoidetut lauluosuudet ovat levyllä harvassa ja ällistyttävän kauniisti soiva kitara hoitaakin pääasiassa tulkintaa. Vaikka albumi, tai tässä tapauksessa kappale, onkin kestoltaan pitkä en yhdelläkään kuuntelulla ole kelloa vilkuillut. Aikaahan kuuntelijalta tämä albumi tarvitsee ja sen hienot yksityisjohdat löytyvät pikkuhiljaa. Äänimaailma on selkeä ja hyvin toteutettu. Itse teos olisi helposti voitu pilata liiallisen raitakerroksen alle ja tunnelma olisi kadonnut saman tien. Siinäpä albumin viehättävyys piileekin, nimittäin tunnelmassa, joka kietoo otteeseensa ja melodiat laittavat kuulijan mielikuvituksen liikkeelle.

Hannu Marila