DREAM OF POE – The Mirror of Deliverance

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: ARX Productions

Dream of Poe tarjoilee erikoista doom metalia Portugalin Azoreilta. Goottimetalli tosin kuvaisi bändin ulosantia paremmin, sillä niin kevyttä ja tunnelmallista se on. Tunnelmat ovat surumielisiä ja alakuloisia kautta linjan, mutta vaikea tätä on infolapun ilmoittamaan genreen mieltää. Levyn voisi rinnastaa vaikka My Dying Briden materiaaliin, joskin The Mirror of Deliverance on vähemmän mahtipontista ja hienovaraisempaa.

Kitarakuviot ovat äänimaailmassa pääosassa muiden soitinten jäädessä taka-alalle. Solistit pitävät välillä pitkiä taukoja luodakseen tunnelmaa, ja kyllähän se toimii. Laulu on yleensä ottaen melkoisen matalaa ja se erottuu hyvin vaikkei sitä ollakaan miksattu pintaan . Välillä tulee jokusia matalampia örähdyksiä ja taitaapa naisäänikin hissuksiin yhdessä biisissä kuulua. Täyspitkässä on kuusi keskimäärin kahdeksan minuutin kappaletta, eli levylle tulee kestoa kunnioitettavasti.

Levyn pitkäpiimäisyys on sen suurin heikkous: välttämättä biisin vaihtumista ei huomaa kuin tauoista, koska kappaleissa on paljon samaa.

Markus Jalkanen