DIBBUKIM – Az A Foygl Un A Goylem Tantsn

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Grand Master Music

Ruotsalainen folk metal –yhtye Dibbukim tekee varsinaisen tempauksen esittämällä kappaleensa juutalaissaksaksi. Yhtälö on yllättävän toimivan kuuloinen, eikä yhtyeen debyyttialbumi (joka on varsinainen sanamonsteri) muutenkaan aivan susilevy ole, joskaan ei erityisen hyväkään.

Laulamista rytmittävät tyypilliset melodiset folk-kappaleet särökitaroilla ja hetkittäin ilmankin. Laulua tulee sekä mies- että naisäänihuulista, mutta ei ehkä aivan niin tasokkaasti, kuin toivoisi. Kummankin vokalistin suoritukseen menee oma aikansa tottua. Albumi aukeaa kuulijalle todella hitaasti. Vaikka teema on hyvin selvillä ja tyyli kokoajan samaa, on pieni eksyminen väistämätöntä.

Kaiken muun lisäksi levy on muutaman raidan verran liian pitkä. Lyhyempänä tätä jaksaisi kuunnella edes jotenkuten enemmänkin, mutta näin pitkän albumin puolenvälin tienoilla tekee mieli painaa soitto hetkeksi seis ja vain nauttia hiljaisuudesta.

Juuso Viljanen