DESPISE YOU/AGORAPHOBIC NOSEBLEED: And on and on… [split-cd]

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Relapse Records

Vaan kylläpä lätty lätisee! Despise You ja Agoraphobic Nosebleed pitävät Relapsen julkaisemalla splitillä varsinaiset turpakäräjät. Kaksikymmentäviisi biisiä puoleen tuntiin on hengästyttävä tahti kaikille muille paitsi grindifriikeille, joita tällä kertaa hellitään oikein tosissaan.

Despise You on kaksikosta se enemmän hardcoren suuntaan kallistuva. Albumin saldona heillä kahdeksantoista rautaisella draivilla murjottua vihaistakin vihaisempaa runttausta. Katu-uskottavuutta piisaa ja grindausta höystetään musertavan raskailla hitaammilla osioilla. Pakkaa sotketaan vielä sekaan huudetuilla hämmentävän sorttisilla naisvokaaleilla. Despise You jättää itsestään perin osaavan, vihaisen ja vakuuttavan kuvan. Tähän bändiin tulen takuuvarmasti tutustumaan syvemmin.

Suurimmalle osalle varmasti tutumpi tapaus, Agoraphobic Nosebleed, on valunut uransa alun puhtaasta grindistä kohti metallisempaa ilmaisua. Tällä splitillä ”vain” seitsemän biisiä esittelevä yhtye on murharaskaassa vireessä. Avausraita Half Dead tekee heti pesäeroa Despise Youn joutuisampaan ja punkimpaan raivoamiseen. Tämä höyryveturin kepeydellä ja rujolla estetiikalla jyräävä raita ottaa luulot pois kerrasta, täydentäen levyn kokonaisdynamiikka mainiosti. AN heittää vielä ennen levyn loppua kehiin raivokasta thrashia ja rehellistä grindiä, joten audioväkivallan nälkäiset tuntevat varmasti tulleensa tyydytetyiksi.

And on and on… toimii kuin tauti. Splittiä voi huoletta suositella myös yhtyeisiin aiemmin tutustumattomille. Sen verran vakuuttavassa kunnossa kumpainenkin lynkkauspartio on. Katuhenkisemmän jenkkigrindauksen ystäville ehdoton lisäys tarkasteltavien listalle.

Markus Makkonen