DESOLATE SHRINE – The Sanctum of Human Darkness

356615
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Dark Descent Records

The Sanctum of Human Darkness on helsinkiläisen death metal kolmikon toinen täyspitkä julkaisu sitten suht tuoreen perustamisen vuonna 2010. Bändin riveistä löytyy kuitenkin vankkaa kokemusta ja mukana onkin muun muassa uutena The Crescentin laulajanakin tunnettu Hellwind Inferion. Ja kyllähän Desolate Shrine toimii, yllättävänkin hyvin kun sen pimeisiin kiemuroihin syventyy kunnolla.

Fiilis on levyllä synkän murskaava. Kitarat luovat toisaalta basson kanssa jykevää äänivallia, joka murisee korvaan kuin helvetin musta peto ja toisaalta vinguttelevat melodisia kaikuja pimeyden sekaan. Jossain määrin biisit tuntuvat kuitenkin välillä hieman liian kaoottisilta ja alkavat puuduttaa. Tempo vaihtelee keskinopeasta runnomisesta hitaampaan runttaukseen tuoden parhaillaan mieleen Necrophagian tai Necros Christoksen jyrisevillä kierroillaan. Laulusuoritus on yllättävän miellyttävää ärjyntää ja murinaa, josta saa jopa sanoista selvää toisinaan.

Levy on parhaillaan hidastaessaan tahtia ja antaessaan melodioiden soljua musertavien äänimassojen seasta aavemaisesti. Monista hyvistä puolistaan huolimatta albumi ei kuitenkaan ole täydellinen vaan meinaa toisinaan olla hieman tylsähkö, mutta vain hieman. Lopulta kyseessä on kuitenkin hyvä ja omaperäinen annos vähän raskaammin ryömivää death metalia, jota kuuntelee oikein mielellään vielä useampaankin otteeseen.

Markus Mähönen