Demonic Death Judge 6.10.2012 Lutakko, Jyväskylä

Demonic Death Judge alkoi soittaa jyräävää sludgeaan noin kymmenen pintaan – positiivisesti kerrankin yhtye, joka ei sovitusta ajasta myöhästellyt. Soitettu materiaali oli pääsääntöisesti uudelta Skygods -levyltä lähtöisin, sillä olihan keikka tavallaan myös uuden levyn julkaisukeikka, jonka julkaisupäivä olikin juuri edellisenä päivänä.

Elävänä uuden levyn biisit kuulostivat paljon raskaammilta ja aggressiivisemmilta kuin levyllä olevat versiot. Uuden levyn soundit ovatkin hieman debyyttilevyä silotellummat niin oli mukava kuulla myös miltä uudet kappaleet kuulostivat hieman raa’emmalla miksauksella – ja kyllähän ne aika hemmetin hyvältä kuulostivat!

DDJ

Etenkin basso- ja rumputyöskentely korostui livenä ja viimeistään tässä vaiheessa tajusi kuinka paljon groovea yhtyeen musiikissa oikeasti on. Bändi oli koko keikan ajan energinen ja näytti nauttivan soittamisesta suuresti.

Yleisöä ei normaaliin suomalaisyleisön tapaan juuri näkynyt notkumassa lavan edessä kun alkoholin määrä elimistössä oli verrannollinen kellonajan aikaisuuteen. Suurin osa oli varmasti tullutkin katsomaan illan pääesiintyjää, eli Entombedia, mutta kyllä sieltä sikakarsinan ja juopotteluosaston puolella aika paljon kiinnostuneita katsojia kurkki keikkaa tuopit käsissään.

Setti oli suhteellisen lyhyt, omien laskujeni mukaan joku kolmekymmentä viisi tai neljäkymmentä minuuttia. Pari kappaletta lisää olisi ollut vielä ihan mukava kuulla, mutta varmaankin aikataulut puskivat päälle. Kokonaisuudessaan keikka oli kuitenkin erinomainen ja yhtye on pakko kyllä tarkistaa seuraavankin kerran jos vain kohdalle sattuu.

 

Teksti: Aleksi Vaittinen

Kuvat: Markus Mähönen